شماره ۱۶۷ – دلم با کوبانی ست

درفش ملی ایران

نامه پان ایرانیسم
شماره ۱۶۷ – چهارشنبه، ١٦ مهر ماه ١٣٩٣ – ٨ اکتبر ٢٠١٤
www.paniranism.info– iran@paniranism.info

درود بر هم میهنان گرامی

مطالب زیر تقدیم میشوند

دلم با کوبانی ست
گزارش تصویری سازمان جوانان حزب پان ایرانیست از تجمع ایرانیان در حمایت از همتباران کوبانی
گزارش تصویری «تهران گلوی کوبان» از حضور نیروهای ملی ایران در تجمع حمایت از همتباران کوبانی
از ‏بدخشان‬ تا ‏کوبانی‬
ترکیه و مقاصد نو عثمانی
مناقشات بین الملل و عوامل موثر در پیشبرد مذاکرات
گُلهـــای کردستـــان

پاینده ایران

دلم با کوبانی ست

غفران بدخشانی – شاعر, نویسنده و پژوهشگر افغان
نشانی از پیوند ناگسستنی تیره های ایران

Ghafran Badakhshani

من به یادم دارم
روزگاری را که گرمابه‌های هرات
عرق بی‌چارگی می‌ریختند
وقتی چادر نشینی
خود را در گرمای گات‌های به آتش کشیده می‌شست
بی آن که پاک شود
من به یاد دارم
دستی را که گلوی عفت مادر بخارایی‌ام را
پشت دسترخوان خودش می‌فشرد
و آغوشی که دامن خواهران سیستانی‌ام را
لکه‌دار می‌کرد
من به یاد دارم
ماتم درختان تالقان را
که نمی‌خواستند چوبهٔ دار فرزندان سرکشش شوند
و آسیایی را که با خون ایرانیان گشت
تا »بن ملهب« نان بخورد
من،زخم خوردهٔ بیدادی هستم
که از عشق به »غنیمت« آغاز می‌شود
و آفریدهٔ‌ خدای که
از شرم به خواب رفته است!
خراسان!
مگر خورشیدت را
چون عزت دخترانت سوار کاروانی کرده‌اندکه دیگر نمی‌تابد؟
این بار نمی‌بخشمت
اگر دست خلیفه‌زاده‌یی
بر پیکر خواهران «کوبانی»‌ام سبز شود

***

گزارش تصویری سازمان جوانان حزب پان ایرانیست از تجمع ایرانیان در حمایت از همتباران کوبانی

تعداد زیادی از ایرانیان عصر امروز، چهارشنبه شانزدهم مهرماه با تجمع در مقابل دفتر سازمان ملل در تهران اعتراض خود نسبت به کشتارهای داعش در سوریه و عراق و همچنین حمایت خود از همتباران در کوبانی را اعلام کردند.
در ادامه گزارش تصویری اختصاصی سازمان جوانان پان ایرانیست از این تجمع را مشاهده می کنید:

IMG_2860

IMG_2859

IMG_2865

10670062_10203109110794076_4743077645580607159_n

IMG_2864

IMG_2866

IMG_2867

IMG_2868

IMG_2869

IMG_2878

IMG_2883

IMG_2891

unnamed (9)

IMG_2900

IMG_2902

IMG_2895

IMG_2894

***

گزارش تصویری «تهران گلوی کوبان» از حضور نیروهای ملی ایران در تجمع حمایت از همتباران کوبانی

برگرفته از فیسبوک «تهران گلوی کوبان»

کوبانی مقاوت کن؛ نه فقط برای خود ، امروز تو سنگر انسانیت هستی.
«ایرانزمین مظلومیت فرزند خود کوبانی را فریاد می زند و تهران گلوی این فریاد است.»

 

kobani10

Teharn Kobani Page

Tehran Kobani2Kobani3Kobani5Kobani6kobani7kobani9kobani11kobani12kobani13kobani14

kobani8

***

از ‏بدخشان‬ تا ‏کوبانی‬ – غفران بدخشانی

Photo: ‎از #بدخشان تا #کوبانی<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
-<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
يك كوبانی درد هستم<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
كوه‌ها به شانه‌های زن كوبانی<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
فرود أمده اند<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
تا أزادی را ستونی شوند ديرپا و لايزال<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
يك كوبانی درد هستم<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
أتش أفروخته در دل جنگل سبز<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
و خمپارهٔ بی‌نظير أزادی<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
در دل دشمن<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
كوه‌ها به شانه‌ها و دستان زنان كوبانی فرود آمده اند<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
تا به أزادی إيمان بيأورند<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
-<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
برادرم، منان شیوا‎

يك كوبانی درد هستم
كوه‌ها به شانه‌های زن كوبانی
فرود أمده اند
تا أزادی را ستونی شوند ديرپا و لايزال
يك كوبانی درد هستم
أتش أفروخته در دل جنگل سبز
و خمپارهٔ بی‌نظير أزادی
در دل دشمن
كوه‌ها به شانه‌ها و دستان زنان كوبانی فرود آمده اند
تا به أزادی إيمان بيأورند
برادرم، منان شیوا

***

ترکیه و مقاصد نو عثمانی

بر گرفته از تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست

سرمقاله مردم سالاری به قلم دکتر امیر مدنی نوشت: پارلمان ترکیه با تصویب طرحی به دولت آن کشور اختیار داده است تا به عراق و سوریه نیروی زمینی‌ بفرستد و به کشور‌های دیگر اجازه بدهد که از پایگاه‌های ترکیه به انجام عملیات نظامی بر ضدّ داعش بپردازند. گروه تروریستی داعش که مناطق وسیعی را در شمال و شرق سوریه به تصرف در آورده با اشغال مناطق خودگردان کردنشین سوریه و محاصره شهر کوبانی به مرز ترکیه نزدیک شده است. پیش از این رجب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، خواستار منطقه‌ای‌ حائل بین سوریه و ترکیه با استفاده از نیروی زمینی‌ شده بود.

نخست وزیر ترکیه آقای احمد داود اوغلو نیز در مصاحبه مطبوعاتی خود اعلام داشت که «نمی‌خواهیم کوبانی سقوط کند و برای پیشگیری از این حادثه هر چه در توان داریم انجام خواهیم داد». سخنان مقامات ترکیه به همراه تصمیم پارلمان ظاهراً به مقاصد انسان دوستانه و برای پیشگیری از آوارگی و قتل عام ده‌ها هزار کرد کوبانی و مناطق اطراف توسط ماشین آدمکشی داعش صورت می‌گیرد. اما با نگاهی‌ به مواضع و سیاست‌های درونی و منطقه‌ای‌ آقای اردوغان و دولت وقت ترکیه در قبال اقلیت‌ها و معترضان داخلی، بحران سوریه، مساله کرد و رفتار با پناه جویان کرد و سرانجام نحوه تعامل با گروه داعش نمی‌توان به اهداف ژئوپلیتیکی پنهان در پس مقاصد انسان دوستانه اعلامی نیندیشید.

واقعیت آن است که ترکیه اردوغان – داود اوغلو که دارای گرایش‌های اخوان المسلمینی در بستری نو عثمانی و توسعه طلبانه است اگر در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش همچون عربستان سعودی و قطر دارای مسئولیت مستقیم نباشد با خودداری از اتخاذ مواضع صریح بر ضدّ آن دارای مسوولیت‌های بسیار سنگینی‌ است. رفت و آمد و حضور چهره‌های سر‌شناس حامی‌ داعش به ترکیه، مجاز داشتن عبور افراطیون دلتای جهانی‌ به سوریه از طریق خاک و مرز‌های ترکیه، ارائه خدمات درمانی به جنگجویان زخمی داعش، خرید و فروش مواد نفتی‌ و آثار هنری به سرقت رفته از کشور‌های سوریه و عراق در بازار‌های ترکیه و نحوه نا‌روشن آزادی دیپلمات‌های ترکیه ای‌ به گروگان گرفته شده در موصل به همراه شواهد بسیار دیگر همچون وجود دفا‌تر غیر رسمی‌ نمایندگی داعش در خاک ترکیه حاکی‌ از رابطه ای‌ است که اگر دوستانه تلقی‌ نشود حکایت از اشتراک منافع و مبتنی‌ بر درک متقابل با حفظ تفاوت هاست.

رابطه ترکیه با داعش به گونه ای‌ است که به نوشته روزنامه حرّیت ترکیه حتی آقای بایدن معاون پرزیدنت اوباما در سخنرانی خود در دانشگاه هاروارد اذعان می‌کند که ترکیه به همراه متحدان منطقه ای‌ آمریکا همچون عربستان و امارت متحده در شکل گیری داعش و ایجاد جنگ فرقوی دارای مسئولیتی بسیار سنگینند. این در حالی‌ست که به نوشته دیلی تلگراف فرانسیس ریساردن سفیر پیشین آمریکا در ترکیه از «همکاری دولت ترکیه با جبههً نصرت» که شاخه سوری القاعده است سخن می‌گوید. پرسش مطروحه این است که با ملاحظه نقش ترکیه در شکل گیری داعش و دیگر گروه‌های افراطی و سیاست بسیار سختگیرانه ترکیه در قبال کرد‌های ترکیه و بطور کلی‌ مساله کرد چرا ترکیه با اعلام قصد دفاع از کوبانی آن هم با نیت انسان دوستانه از طریق ورود احتمالی‌ نیروی زمینی‌ در برابر داعش قرار می‌گیرد؟
واقعیت اینجاست که ترکیه در چارچوب گرایش‌های نو عثمانی توسعه طلبانه مقاماتی که خود را از تبار آلب ارسلان و سلطان محمد فاتح می‌دانند، قصد ورود به خاک سوریه را دارد تا بتواند با موافقت آمریکا حکومتی دست نشانده هم جنس خود یعنی با گرایش اخوانی را در سوریه حاکم سازد. این امر در ذهن مقامات ترکیه از جمله به این دلیل امکان تحقق‌ را دارد که بمباران‌های ائتلاف به رهبری آمریکا بدون نیروی زمینی‌ امکان غلبه بر آدم خوران داعش را ندارد و تحقق‌ ممکن آن دارای برد‌های چند گانه است.

تصمیم‌گیران در ترکیه فکر می‌کنند که با سیاست وارد سازی نیروی زمینی‌ به کوبانی به نیت انسان دوستانه (قابل پذیرش برای افکار عمومی جهانی‌) به تجربه خودگردانی کرد‌های سوریه در چارچوب حاکمیت ملی‌ سوریه، با ایجاد منطقه حائل پایان می‌‌نهند (حذف تجربه دموکراتیک خود گردانی کردی- بومی ذاتا ضد داعشی و ضد اخوانی) و با استفاده از بمباران‌های ائتلاف (با هزینه رقیبان جهان سنّی یعنی عربستان سعودی و شیوخ) و حذف سر دیو افراطیگری، بدن دیو را حفظ کرده آن را در کنار نیروی زمینی‌ خود در جهت تغییر رژیم در سوریه (حذف اسد) در جهت اهداف ژئوپلیتیکی پروژه نو عثمانی به کار می‌گیرند.
جنگ‌های تجاوزکارانه همیشه با مقاصد و برنامه آغاز می‌شوند اما با نخستین شلیک‌ها همه چیز تغییر می‌کند. در برابر چنین برنامه جنگی مبتنی‌ بر بکارگیری حتا جانبی گروه تروریستی داعش گذشته از دولت‌ها و ملت‌ها، شهروندان ترکیه قرار دارند که بیش از ۷۰ درصد آنان مطابق نظر خواهی‌ها تمایلات ضدّ افراطیگری و ضدّ داعشی دارند. همه دولت‌ها اشتباه می‌کنند و مقامات کنونی ترکیه نیز به دام ماجرایی پر مخاطره خود آفریده شده افتاده‌اند و البته امکان اصلاح نیز وجود دارد. مقامات ترکیه با ادامه این سیاست بسیار خطرناک کشور خود را به سوی پاکستانی‌ شدن و بی‌امنیتی مستمر پیش می‌برند.

***

مناقشات بین الملل و عوامل موثر در پیشبرد مذاکرات

امین کریمی
برگرفته از تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست

Amin Karimi

در این جهان و مناسباتی که بر آن حاکم است، ملتی دارای قدرت، اثرگذاری و تعیین کنندگی نوع نظم جهانی هست که توانسته باشد در همهٔ عرصه‌های نظامی، اقتصادی، دانش، اندیشه و…. آفریننده و پویا شود. چنین ملتی را دولتی نمایندگی می‌کند که حرکت در جهت منافع ملی را به خوبی درک، و در خود تقویت کرده است تا با ارادهٔ خویش بستری را فراهم نماید که همه چیز در خدمت تآمین دائمی این منافع باشد. بی‌تردید ایدئولوژی‌ها نیز باید در این مسیر به کار گرفته شوند و نه وارون آن. نه تنها نمی‌باید به قیمت پیروی از خط فکری خاص و نگاه ایدئولوژیکِ صرف، آرمان‌های یک ملت را فدا کرد و مردم را به خاک فلاکت نشاند، بلکه این ایدئولوژی‌ها هستند که باید در خدمت منافع دائم ملت قرار بگیرند حتی اگر در این مسیر ناچار به زیر پا گذاشتن آن‌ها شویم. در این جهان و در عرصهٔ سیاست رقابت و تقابل میان دولت‌ها امری بدیهیست. توطئه‌ها در کار هستند و دستگاه دیپلماسی کشور‌ها ناچار به خنثی سازی آن‌ها. هر اندازه سیاستمداران آگاه‌تر و هوشیار‌تر و ملی گرا‌تر باشند توانایی دفاع از منافع ملت در آن‌ها بیشتر خواهد بود. در این میان و به هنگام رقابت‌ها و تقابل‌ها و برخورد‌ها آن چیزی که سیاستمداران را در عرصهٔ بین الملل یاریگر می‌باشد توجه کامل به توان کشورشان در زمینه‌های مختلف و همچنین برآورد قدرت و توان دیگر ملت‌ها و دولت‌ها می‌باشد تا بتوان مسیر حرکت و نتایج احتمالی را پیش بینی کرد و هزینه‌های پیش رو و دستاورد‌ها را محاسبه نمود. آن زمان که یک ملت، با یک و یا چند کشور و در نتیجهٔ برخورد منافع ناچار به تقابل می‌شود باید دارای سیاستمداران ملی گرا و مجرب باشد که بتوانند با کمترین هزینه و امتیاز دادن و با لحاظ حداکثری منافع ملی با جهانیان وارد تعامل شوند تا نتایجی روشن و مثبت به دست آید. در این رهگذر هر ملت ناگزیر به پذیرفتن واقعیات موجود است تا میزان شدت عمل و یا انعطافی که می‌توان نشان داد را به درستی تشخیص دهد. یک دیپلمات آگاه بر پایهٔ شناخت کاملی که از توانمندی‌ها و ضعف‌های سرزمینش دارد و به دور از خیال‌پردازی و توهم و البته خودکم بینی و ضعف، پای در مسیر می‌گذارد و نخواهد گذاشت گزندی متوجه میهنش شود.

اگر بخواهیم نگاهی به برخی زمینه‌های مهم و حیاتی که باید مورد توجه دستگاه دیپلماسی هر کشور قرار گیرد بیندازیم می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:
– توان نظامی: اینکه سلاح‌ها و تجهیزات نظامی یک کشور چه اندازه پیشرفته می‌باشند و نسبت به طرف و یا طرف‌های مقابل در چه جایگاهی قرار دارند و میزان تولید و ذخایر چه اندازه است. میزان دانش نظامی ارتشیان در چه حدی است و در صورت بروز درگیری آیا مردم آمادگی روانی برای بسیج و دفاع از میهن را دارا می‌باشند و یا خیر.

– شرایط اقتصادی: توان نظامی وابستگی تام به توان اقتصادی دارد. آیا اقتصاد دچار رونق است یا رکود؟ آیا جامعه در رفاه می‌باشد و یا فقر و نارضایتی همه گیر است؟ در صورت اعمال تحریم‌های بین المللی اقتصاد کشور فرومی پاشد و اگر چنین می‌شود پس از چه مدت؟ میزان ذخایر و توانایی تولید مواد اولیه و کالاهای اساسی و مواد غذایی (ادوات نظامی و…) چه اندازه خواهد بود؟

– متحدان استراتژیک: نقشی بسیار تعیین کننده در مناسبات جهانی هر کشور ایفا می‌کند. اینکه دولت‌های متحد تا چه زمانی همراه هستند و چه اندازه به هنگام تنش‌ها و یا بروز جنگ احتمالی حاضر به پرداخت هزینه خواهند بود و دارای چه میزان قدرت نظامی و اقتصادی و… هستند. آیا متحدان همراه واقعی بوده و یا اهل سازش می‌باشند و به تعد‌هایشان پایبند نخواهند بود و کشور را تنها خواهند گذاشت؟ آیا به هنگام بحران‌ها اتحاد استراتژیک خود را بی‌هیچ چشمداشتی حفظ می‌کنند و یا بهره کشی و باج گیری را در دستور کار خود قرار می‌دهند؟

– جایگاه بین المللی حکومت و کشور: توجه به این امر که دولت و یا حکومت در بیرون از مرز‌ها دارای دوستان بیشتری است و یا دشمنان بی‌شمار دارد و دارای چه اندازه میزان محبوبیت بین المللی می‌باشد. آیا امکان ایجاد اجماعی جهانی علیه آن بیشتر خواهد بود و یا بنابر منطقه‌های نفوذ و همچنین روابط سیاسی و اقتصادی و فرامنطقه‌ای چنین نخواهد شد و یا به سختی صورت خواهد گرفت؟

-منطقه‌ای که ملت در آن تنفس می‌کند: آیا همسایگان دارای امنیت پایدار هستند و یا غیر از این است؟ آیا منطقه گرفتار آشوب می‌باشد یا ثبات؟ در دل کشور و در صورت ایجاد بحران آیا نیروهای گریز از مرکز وجود دارند و کشور را به آشوب می‌کشانند و اگر چنین است آیا از سوی همسایگان و قدرت‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند یا که خیر؟

-جایگاه دولت در درون کشور و در میان ملت: که مهم‌ترین و اثربخش‌ترین گزینه برای تیم دیپلماسی هر کشور می‌تواند باشد. اگر ملت همراه با دولت باشد سیاستمداران با اعتماد به نفس کامل وارد مذاکره خواهند شد چون می‌دانند که در صورت بروز هر وضعیتی مردم همراه آنان خواهند بود. بنابراین با قدرت برآمده از ارادهٔ ملت در مسیر تأمین منافع ملی حرکت کرده و وادار به دادن امتیازهای خائنانه نخواهند شد چرا که خود را نمایندگان واقعی ملت می‌دانند و نه نمایندهٔ حکومتی سرکوب گر. با این شرایط عبور از بحران‌های سیاسی آسان‌تر و با دستاوردهای بهتری همراه خواهد بود. نمی‌توان با سرکوب و مشت آهنین و به زور ملت را با خود همراه کرد. بی‌تردید دستگاه دیپلماسی برآمده از حکومتی سرکوبگر بدون اتکای مردمی صرفا در مسیر حفظ خویش دست به عمل خواهد زد و چون خود را تنها و فاقد حمایت مردمی می‌بیند به هنگام بروز بحران‌ها مجبور به دادن امتیازهای فراوان می‌شود. سیاست خارجه ادامهٔ سیاست داخلی است و تنش زدایی بین المللی بدون از تعلیق درآوردن ملت و حرمت نهادن راستین به مردم و خواسته‌هایش، شکننده و بدون دستاوردهای روشن و ماندگار خواهد بود.

با توجه به موارد گفته شده و گزینه‌های دیگری که می‌توان افزود پرپیداست که بازیگران عرصهٔ سیاست و دولتمردان در همه حال (چه در زمان بحران و چه شرایط عادی) باید آن‌ها را مدنظر داشته و تنها با در نظرآوردن شرایط کشور خویش سیاست گذاری‌ها، تصمیم گیری‌ها و مواضعشان را عملی و آشکار نمایند. بی‌تردید با سخنان و مواضع و اعمال غیرکار‌شناسانه، غیرمسئولانه و ریسکی و بدون در نظرداشت جایگاه کشور بحران‌های بین المللی آفریده می‌شوند که هجمه‌های سنگین از جمله قطع نامه‌ها و تحریم‌ها و خطر جنگ ماحصل کار خواهد بود تا ضدیت و واگرایی دیگر کشور‌ها را موجب گردد تا برای جلوگیری از این تهدید‌ها و فشار‌ها و تأثیرمنفی برآمده از آن‌ها، سیاستمداران ناچار به دادن امتیازهای فراوان و ضدملی شوند.

بی‌تردید هر ملتی که بخواهد در مناسبات جهانی تأثیرگذار بوده و منافع خویش را کاملا تأمین نماید باید در همهٔ عرصه‌ها خود را هر چه بیشتر تقویت کرده و در مسیر عظمت گام‌های استوار بردارد. از آنجا که ملت ایران در جهان پرآشوبی زیست می‌کند و در یکی از بی‌ثبات‌ترین مناطق جهان سکنی دارد و بدین دلیل که در پیرامون مرزهای ایران دولت‌های حامی تروریسم و کشتار قرار گرفته که رقبا و دشمنان دیرین ایران نیز بوده‌اند و از آنجا که گروه‌های تروریستی مورد حمایت از خارج در مرزهای غربی و شرقی ایران دارای سازماندهی هستند و برخی گروه‌های مورد حمایت قدرت‌ها بر طبل تفرقه و کینهٔ قومی و تجزیه می‌کوبند، فارغ از آنکه چه حکومتی بر سر کار است، ایران باید در زمینهٔ تسلیحات و تجهیزات نظامی دارای توانمندی‌های گسترده، پیشرفته و به روز باشد. آن زمان که بزرگ‌ترین قدرت‌های جهان، بزرگ‌ترین تولید کنندگان اسلحه و ادوات نظامی هستند بر ایرانیان است که قدرت نظامی و دفاعی خود را به صورت پیگیر و روزافزون تقویت کرده و سرمایه گذاری‌های نامحدود نمایند. آشکار است که ایران باید تا بن دندان مسلح باشد و بماند.

در کنار این شرایط تنش زدایی بین المللی باید در دستور کار قرار بگیرد. پرپیداست که تنش زدایی با خود را از پیش تسلیم دانستن یکی نمی‌باشد و نمی‌توان با ضعف نشان دادن موفقیتی واقعی بدست آورد. ایران امروز نیاز به متحدان بیشتر و قدرتمند و همراه دارد. تجربهٔ این چند دهه ثابت کرده است که چین نمی‌تواند متحد قابل اطمینانی برای ایران باشد همچنانکه تاریخ در مورد روس‌ها جز این نمی‌گوید. چین و روسیه در صدور قطع نامه‌های شورای امنیت علیه ایران نقش اساسی داشته‌اند. در این رهگذر چین دارایی‌های ایران را بلوکه کرده است و روسیه بعد از هزینه‌های سرسام آوری که بر ملت ایران وارد کرد، هنوز نیروگاه فرسودهٔ بوشهر را عملیاتی نکرده و سامانهٔ اس ۳۰۰ را نیز به ایران تحویل نداده است. (نمونه‌های بسیاربیشتری می‌توان آورد) این روز‌ها به دلیل شرایط پیش آمده در اوکراینکه روسیه یکی از بازیگران اصلی آن می‌باشد، غرب در تضاد منافع با روسیه قرار گرفته و به تحریم‌های اقتصادی این کشور دست زده است. اینک روسیه تنها مانده و به اینکه ایران را در کنار خود داشته باشد نیازی مبرم دارد. روسیه به احتمال فراوان برای گفتگوهای هسته‌ای پیش رو به جمهوری اسلامی قول همکاری داده است اما مسئولان باید بدانند که در صورت حل ماجرای اوکراین، روسیه به شرایط پیشین بازخواهد گشت و پشت ایران را دوباره خالی خواهد کرد. به قول‌های روسیه چندان نمی‌توان دل بست و نمی‌توان استراتژی مذاکرات آینده را حول این محور پایه ریزی کرد و پیش برد. ایران نیاز به متحدان جدید و قدرتمند دارد و بهترین راه حل تلاش برای آب کردن یخ روابط با آمریکا می‌باشد. علاوه بر این حمایت تمام عیار ازایرانی تبارانی که در سرزمینهای ایران بزرگ فرهنگی زیست تاریخی خود را ادامه می‌دهند، در کنار پشتیبانی از شیعیان امری استراتژیک بوده وباید در اولویت نخست سیاست گذاری‌ها قرار بگیرد. پشتیبانی کامل و همیشگی از ایرانی تباران و حوزه‌های تحت نفوذ فرهنگ ایرانی بدون وجه المصالحه قرار دادن آن‌ها بر دولت ایران امری ضروری و البته بدیهی می‌باشد. این رویکرد نگاه تبار ایرانی را به سوی سرزمین مادر دوباره بازمی گرداند تا ایران نقطهٔ اتکا و امید به شمار آمده و احساس تعلق بدان عمومیت یابد. حمایت وهمکاری در تمامی زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و…. باید روزافزون و گسترده گردد تا از این رهگذر بتوان عنصر ایرانی را از کیستی و چیستی خود آگاه کرد و همگرایی نهایی را موجب شد. از دیگر سوی روند حمایت‌های هزینه بردار و ایدئولوژیک از مناطق و اقوامی که اشتراک فرهنگی و مذهبی با ایرانیان نداشته و حتی سابقهٔ ضدیت با ایران و ایرانی دارند نمی‌تواند در مسیر منافع ملی ما باشد. حمایت‌های تسلیحاتی و راهبردی امروز ایران از کرد‌ها و شیعیان ترکمن در عراق اقدامی اساسی و ملی بوده است و باید به دفاع کامل از آن برخاست. همچنانکه پشتیبانی از کردهای سوریه و حتی ترکیه باید در دستور کار قرار گیرد. این روند باید با قدرت بیشتر پی گرفته شود تا ویرانی‌ها و جنایاتی که بر تبار ایرانی تحمیل شده است و می‌شود متوقف گردد.

تنش زدایی بین المللی جز از طریق تنش زدایی داخلی به بار نمی‌نشیند. تا زمانی که ملت ایران در تعلیق نگاه داشته شود دولتِ تن‌ها، در مذاکرات جهانی طرفی نخواهد بست و دستاوردهای چشمگیر و مثبتی عایدش نخواهد شد. تا آزادی‌های سیاسی، اجتماعی و فردی پاس داشته نشوند، تا نگاه قیم مآبانه بر سر ملت باشد و شهروندان به خودی و غیر خودی تقسیم شده باشند، تا مطبوعات آزاد نگردند و محدودیت‌های اجتماعی بر مردم و به ویژه زنان ایران وجود داشته باشد و مطالبات مدنی ملت جدی گرفته نشود و حقایق به صورت شفاف و صادقانه با مردم در میان گذاشته نشود و…. نمی‌توان در برابربحران‌های بین المللی پایداری کرد و از منظر منافع ملی بر پیچیدگی‌ها غلبه کرد. دولتِ تنها و ملت ناراضی و سرکوب شده و ناامید در معادلات جهانی همیشه بازنده خواهند بود.
به دلیل سیاست‌های تنش زای جمهوری اسلامی در عرصهٔ بین الملل و به بن بست کشانده شدن پروندهٔ هسته‌ای و مواضع سلبی و رومانتیک گرفته شده توسط برخی دولتمردان و نظامیان حکومت بی‌آنکه شرایط خطیر ایران در کانون توجه بوده و برآوردی دقیق از توانمندی‌های کشور مدنظر قرار گرفته شده باشد، از سوی شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌هایی که پایه گذار تحریم‌های بسیار شدید و بی‌سابقه علیه ایران بود صادر گردید. پس از گذشت چند ماه از آغاز تحریم‌ها که در ابتدا به شوخی گرفته می‌شد و برخی آن‌ها را کاغذ پاره‌های بی‌اثر می‌شناساندند، اقتصاد بیمار و رنجور ایران به مرز فروپاشی کامل رسید. اقتصادی که وابستهٔ مطلق به صادرات منابع عظیم و گستردهٔ کشور بود (و می‌باشد) تا از این رهگذر حتی خاک میهن نیز به چوب حراج گذاشته شود. اقتصادی که درآمد‌های میلیاردی حاصل از صادرات را خرج واردات بی‌رویه و باری به هر جهت کرد تا دسته بیل و چاقو و سنگ قبر نیز وارد کشور شده باشند. سرمایه‌ها به تاراج رفت تا امر تولید تحت تآثیر قرار گرفته و بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها به ورشکستگی رسیده و ایران تبدیل به مصرف کنندهٔ تمام عیار اجناس و محصولات خارجی گردد. اقتصادی که با دلال بازی و واسطه‌گری اعتبار معنایی پیدا کرده است و بر پایهٔ رانت وامتیازهای ویژه به اصحاب و وابستگان قدرت تعریف شده است. در این میان کشانده شدن انقلاب‌های عربی به کشور سوریه که سرکوب خشونت بار اسد را در پی داشت و حمایت غرب و عربستان و ترکیه از انقلابیون و همچنین تروریسم بنیادگرا در جهت به زیرآوردن دولت علوی سوریه، ایران را نیز به ناچار وارد ماجرا کرد. هزینه‌های سرسام آور میلیاردی در سوریه اقتصاد بیمار ایران را تحت فشار بسیاری قرار داد. جنگی که به عمد فرسایشی شده بود دلارهای بیشتری را می‌بلعید تا در ‌‌‌نهایت تحریم‌های تمام عیار ضربه‌های کاری را بر اقتصاد ایران وارد آورده و به سوی فروپاشی سوق دهد. بی‌شک یکی از اهداف اصلی فرسایشی کردن جنگ داخلی سوریه، وادار کردن ایران به همکاری برای حل مسئلهٔ هسته‌ای بود. اگر درایتی بود جمهوری اسلامی هرگز نباید این اجازه را می‌داد که پروندهٔ هسته‌ای به شورای امنیت فرستاده شود. پس از آن نیز باید در مذاکرات مواضعی گرفته می‌شد تا از صدور قطع نامه‌های بیشترجلوگیری شود. اما بی‌آنکه به توانایی‌های ایران در زمینه‌های مختلف توجه شود سیاست لجاجت کورکورانه و دفعی و از روی توهمِ قدرت اعمال شد تا مسیر قهقرایی برای اقتصاد نیز پی گرفته شود. ادامهٔ این روند باعث شد که نگاهی تک بعدی برای حفظ اسد و به هر قیمت دارای اعتبار شود تا به امروز رسیده باشیم حال اگر مسیر به خوبی دیده می‌شد بهتر آن بود که اسد به زیر می‌آمد و شخصی دیگری جایگزین می‌گردید و به مطالبات عمومی سوری‌ها پاسخی منطقی داده می‌شد تا اقتصاد ایران متحمل چنین فشاری نگردد تا ملت ایران بیش از پیش به فقری روزافزون دچار نشود. باید توجه داشت که حمایت از سرزمین‌های ایران بزرگ فرهنگی و مناطق تحت نفوذ فرهنگ و یا دولت‌های ایرانی شامل حال مردمان می‌شود و نه صرفا حکومت‌ها. آن زمان که سخن از ایرانی تباران و شیعیان و… می‌شود منظور قاطبهٔ مردم است و نه دولت‌های آنان. حمایت باید عام باشد و نه وارون آن.
از آنجا که هدف اصلی شرایطی که بر سوریه رفته شیعهٔ سیاسی و ایران می‌بود تا حمایت غرب و اسرائیل و همچنین عربستان و ترکیه را با خود داشته باشد، تشخیص آنکه این روند به سوی عراق نیز کشانده خواهد شد سخت نبود همچنانکه تلاش خواهد شد تا این شرایط به درون مرزهای ایران نیز هدایت شود. بی‌تردید چگونگی پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و رویکردی که ایران اتخاذ خواهد کرد بسیار تعیین کننده بوده و در نوع حمایت از این جریان تأثیر بسزایی خواهد داشت. اگر مذاکرات به بن بست کشیده شوند تلاش روزافزونی برای انتقال بی‌ثباتی‌ها به درون کشور خواهد شد و نیروهای قومگرا و تجزیه طلب و مسلح بیش از پیش حمایت خواهند شد؛ اما اگر دولتمردان در مسیر منافع ملی حرکت کرده و در پی کسب حداکثر امتیازهای ممکن باشد و با درایت و به دور از لجاجت و یا از پیش تسلیم بودن توافق نهایی را موجب شود (اگر اراده‌ای در آن سوی مذاکره باشد) در ادامه خواهیم توانست منافع خود را با قدرت بیشتری در عراق و سوریه دنبال کرده و نقش محوری ایفا نماییم. جدای بر حمایت‌های تسلیحاتی و لجستیکی ایران ازعراق و ایرانی تباران و شیعیان که باید پی گرفته شود، دستگاه دیپلماسی ایران باید این هنر را داشته باشد که بتواند اجماعی جهانی را برای کنترل بحران خاورمیانه ایجاد نماید. تلاش همه جانبه باید این باشد که ایران به تنهایی وارد جنگ در عراق نشده و تمامی هزینه‌ها را متحمل نگردد. اعمال تروریست‌ها در عراق و سوریه مصداق بارز جنایت علیه بشریت بوده و باید سیاستمداران ایران از این منظر فعالیت‌های دامنه دار و گسترده‌ای در کار کنند. حمایت‌های جهانی تاکنون بیشتر اقلیم کردستان را شامل شده است. درست که حمایت کامل از کردهای ایرانی تبار باید صورت بپذیرد اما تجهیز نامحدود بارزانی از سوی کشورهای اروپایی معنادار بوده و در آینده برای کشور می‌تواند خطرآفرین باشد. ایران باید بتواند خود را به عنوان نمادی علیه تروریسم و بنیادگرایی و کشتار و جنایت علیه بشریت بشناساند و عربستان و کشورهای حاشیهٔ خلیج فارس و همچنین ترکیه را به عنوان عاملان تروریسم رسوا نماید. بارزانی باید مجبور شود که در میدان ایران بازی کند و نه ترکیه و اسرائیل. نامهٔ تشکر و سپاسگزاری رسمی بارزانی از ایران حرکت رو به جلویی بوده است اما بسیار ناچیز می‌باشد و نمی‌توان به این سخنان اطمینان کرد. دستگاه دیپلماسی ایران محکوم به کنترل اوضاع عراق به سود ایران است وگرنه پیامدهای ناگواری برای کشورمان رقم خواهد خورد.
‌‌‌نهایت آنکه تجربه نشان داده است تا به امروز سیاست‌های اعمال شده توسط جمهوری اسلامی صرفا ایدئولوژیک بوده‌اند بطوریکه در این رهگذر منافع ملت ایران تحت تاثیر قرار گرفته و در بسیاری زمینه‌ها تامین نگشته است.. این سیاست‌ها بیشتر رومانتیک و دفعی و تنش زا بوده و توان کشور در زمینه‌های گوناگون را در نظر نیاورده است تا نتیجه بحران‌ها و شرایط بغرنجی باشد که در ایران و پیرامون آن می‌بینیم. تجدید نظر نسبت به چنین رویکردی و تزریق نگاه کاملا ملی به سیاست‌ها می‌تواند راهگشا شود تا ایران را از بحران‌های پیچیده‌ای که بدان گرفتار است به سلامت عبور دهد.

۱۵ شهریور ۱۳۹۳

***

گُلهـــای کردستـــان

کاش دنیا دختران و زنان پیشمرگه کرد کوبانی را در شرایطی دیگر میشناخت.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xOkMJd5Sup8[/youtube]
***

نامه سازمان برونمرزی حزب پان ایرانیست به دبیر کل سازمان ملل متحد

در ماه ژوئیه 2014، سازمان برونمرزی حزب پان ایرانیست نامه ای به دبیرکل سازمان ملل فرستاد و نسبت به مخاطراتی که هم تباران کرد ما را در کوبانی تهدید می کرد هشدار داده بود. اکنون که شوربختانه این مخاطرات به واقعیت پیوسته و شرایط سخت کوبانی در صدر اخبار جهانی قرار گرفته، بار دیگر این نامه را به نظر خواانندگان نامه پان ایرانیسم می رسانیم:

حزب پان ایرانیست – سازمان‌ برونمرزی در نامه‌ای به ‌بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان آنچه که گروه تروریستی داعش مدتهاست در شهر کرد نشین کوبانی سوریه آغاز کرده و می‌رود تا یک جنایت ضد بشری دیگر ‫از سوی این گروه اسلامگرای تروریست صورت پذیرد، از دبیرکل سازمان ملل متحد ‫خواستار واکنش به این کشتار و انجام اقدامات لازم وفوری ، گردیده است . در این نامه آمده است: «علیه سکوت رسانه ای که چون دیواری دور این نسل کشی کشیده شده اقدام فرمایند . ‫از شما خواستاریم که در راستای افشای جنایات ضدبشری داعش که از حمایت برخی از کشورهای همجوار سوریه بر خورداراست ، سخن گفته و این مسئله را به عنوان فاجعه ای انسانی از جایگاه ویژه ای که در آن قرارگرفته اید ، مطرح نمائید » .

متن کامل نامه حزب پان ایرانیست – سازمان‌های برونمرزی به دبیر کل سازمان ملل متحد را در ادامه می‌خوانید:

جناب‌ بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد
با درود و احترام
همانگونه که می‌دانید منطقه خاورمیانه در شعله‌های ‫آتش جنگ می‌سوزد و هر روز سرزمینی ویران می‌گردد و مردمانش به کام مرگ و آتش فرو می روند. تروریست‌های بنیادگرای اسلامی و تکفیری (داعش) از کشورهای مختلف جهان به خاورمیانه سرازیر شده و دست به کشتار، تخریب و ترور زده‌اند.

در امتداد این تراژدی تلخ ،به یکی از هولناک‌ترین فجایع ضد بشری علیه ایرانی تباران کرد واقع درکشور سوریه نزدیک می‌شویم. صد‌ها هزار نفر از کردهای ایرانی تبار، در محاصره نیروهای تروریستی داعش گرفتار شده‌اند. ترکیه و «اقلیم کردستان» مرزهای خود را به روی مردمان بی‌دفاع آنجا بسته و مانع از ارسال کمک‌های انسانی و بشر دوستانه شده ‌اند،ودر کمال ناباوری، این گروههای تروریستی از خاک برخی کشورهای همجوار سوریه به عنوان پایگاه لجستیک رزمی، بهره می‌برند.

بنا به اخبار منتشره ، بیمارستان‌های سیار و غیر سیار یکی از این کشورهای همسایه به ارائه خدمات به این گروه تروریستی مشغولند و مراکز نظامی خود را برای آموزش ستیزگران تروریست و اسلامیست در اختیارشان قرار داده‌اند. همچنین ‫در این میان ، این گروه تروریستی با تصرف مراکز نفتی ، آن را به صورت قاچاق و غیر قانونی به بازار سیاه نفت ارائه وبفروش رسانیده است .
همه این‌ ‫کنش ها ، نشانگر این می‌باشد که هماهنگی گسترده‌ای برای آتش افروزی و بحران آفرینی در منطقه و وقوع یک نسل کشی شرم آور و غیر قابل بخشش انجام گرفته است.

جناب دبیر کل، زمانی که این نامه بدستتان می‌رسد، گروه تروریستی داعش با سلاح‌های سنگین و سبک به مناطق زندگی کرد‌ها یورش برده و مناطق مسکونی را زیر بمباران شدید خود قرار داده‌اند. تصور این هجوم وحشیانه و شوک آور، مایه شرم بشریت است. ‫گروهایی آدم کش حرفه‌ای از اروپا، آمریکا، آفریقا و آسیا به هم پیوسته و با سبعیت و ستم گری بر آنند مردمان منطقه را به زیر سلطه و بندکی خود در آورند . آن‌ها شکارچیان آزادی و خرد هستند و ازاین جهت شکارچیان حرفه‌ای مدرن انسان در عصر نو می‌باشند. آن‌ها عقاید خود را مانند تمام عصر تاریکی و غروب خرد با اسلحه و داغ و اعدام بر همه کس اعمال می کنند.

جناب دبیرکل، اکنون زنان و مردان، پیران و جوانان «کوبانی» لباس رزم پوشیده و به میدان نبرد شتافته‌اند تا از زندگی ، جان و ‫مال خویش دفاع کنند؛ آن‌ها امروز خط مقدم محافظان انسانیت و شرف هستند. زنان ایرانی کرد، امروز در دستانشان اسلحه و بر لبانشان سرود زندگی جاریست، ترنم آزادی و شرافت،این نغمه تمام انسانی باید به گوش همه آزادگان جهان برسد.

آقای دبیرکل، «علیه سکوت رسانه ای که چون دیواری دور این نسل کشی کشیده شده اقدام ‫فرمائید. از شما خواستاریم که در راستای افشای جنایات ضدبشری داعش که از حمایت برخی از
‫ کشورهای همجوار سوریه بر خورداراست ، سخن گفته و این مسئله را به عنوان فاجعه ای انسانی از جایگاه ویژه ای که در آن قرارگرفته اید ، مطرح نمائید »

جهان و همه ملت‌های آزاده می‌بایست علیه حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داعش مواضعی جدی و بی‌تردید اتخاذ کنند. مردم کوبانی نیاز به کمک‌های بشر دوستانه دارند، ‫و باید به مردمان نیازمند این منطقه هر چه زودتر کمک‌های غذایی و دارویی برسد.

ایران به عنوان کشور مادری همه کردهای جهان، برای هدایت کمک‌های بشردوستانه به کردهای در محاصره در اولویت قرار دارد. ملت ایران ‫با اتگا به اصول مدنیت، ‫تاریخی وانسانی غیر قابل
گذشت نمی تواند نسبت به رویدادهایی که در فراز از آنها سخن به میان آوردیم ، بی تفاوت و منفعل بماند . و بنا بر احکام زندگی ملت بزرگ ایران، دفاع از همتباران خود را از اصول و
حقوق اولیه و غیر قابل گذشت خود میداند .

‫با سپاس
حزب پان ایرانیست – سازمان برونمرزی
۳۱ جولای ۲۰۱۴ میلادی برابر با ‫نهم امرداد ۱۳۹۳ خورشیدی

***

پان ایرانیست‌های دربند و زندانیان سیاسی را آزاد کنید

FreeA.Abedini

***

تارنمای نامه پان ایرانیسم:
http://paniranism.info

فیسبوک نامه پان ایرانیسم:
www.facebook.com/paniranism

تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست:
http://paniranist.info

فیسبوک سازمان جوانان حزب پان ایرانیست:
https://www.facebook.com/paniranist.info

تارنمای حزب پان ایرانیست – سازمان برونمرزی (شاخه آمریکای شمالی)
www.paniranism.net

تارنمای حزب پان ایرانیست:
www.paniranism.org

فیسبوک حزب پان ایرانیست
www.facebook.com/paniranistparty

تارنمای تریبون آزاد پان ایرانیست در خوزستان:
www.pan-iranist.net

کانال یوتیوب حزب پان ایرانیست:
http://www.youtube.com/paniranistparty

 

 

حزب پان ایرانیست – سازمان برونمرزی
همبستگی‌ ملی‌ . یکپارچگی ایران . حاکمیت ملت
هم میهن گرامی‌: برای ایرانی یکپارچه، آزاد، آباد، سربلند و دمکرات با حاکمیت ملت به ما بپیوندید

iran@paniranism.info
www.paniranism.info

درخواست هموندی
www.paniranist.org/a.htm

کنون ای هم وطن ای جان جانان / بیا با ما بگو پاینده ایران

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Copyright©2010-2018.