شماره ۶۴ – سفر نامه تاجیکستان

نامه پان ایرانیسم
دوره دو، شماره ۶۳ – آدینه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ – ۱۲ اکتبر ۲۰۱۲ ۲
www.paniranism.info – iran@paniranism.info

درود بر هم میهنان گرامی‌
مطالب زیر تقدیم میشوند:

– سفر سرور رضا کرمانی به تاجیکستان
– چراغ انجمن
– جهانگردان تاجیک: هر تاجیک باید ایران را ببیند و هر ایرانی تاجیکستان را
– فرازنده بوم و بر برترازجان ما
– بیانیه شماری از فعالان کرد در حمایت از تمامیت ارضی و اتحاد ملی ایرانیان
– ۲۰ مهر بزرگداشت حافظ بر ملت بزرگ ایران همایون باد

پاینده ایران

سفر نامه تاجیکستان

گزارش تصویری سفر سرور مهندس رضا کرمانی از تاجیکستان

سرور کرمانی در پای تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی
پس از استقلال تاجیکستان از روسیه شوروی مجسمه لنین از میدان اصلی شهر برداشته شد و مجسمه فردوسی بجای آن برپا گشت .

تاجیکستان ، دوشنبه ،ساختمان اتفاق نویسندگان

تاجیکستان ، دوشنبه ، قلعه حصار ، قلعه سامانیان

تاجیکستان ، دوشنبه ، تندیس کورش بزرگ

تاجیکستان ، دوشنبه ، باغ بوتانیک (گیاه شناسی‌ )

تاجیکستان ، دوشنبه ، کاخ ریس جمهور

تاجیکستان ، دوشنبه ، پارک رودکی

***

چراغ انجمن

نالۀ نیلاب

با دل پرخون مهمان می روم
خانۀ امید تاجیک جهان
نزد فرزندان سامان می روم
با سلام تاجیکان میهنم
سوی خلق تاجیکستان می روم
از خراسان و دل خاورزمین
در خجند و در زرافشان می روم
با پیام آتشین دوستی
از دل پنجشیر و پروان می روم
کابل ما چون بوَد افسرده دل
در دوشنبۀ شگوفان می روم
چون نیم ماهی مرداب وطن
سوی آموی خروشان می روم
دوست دارم بس که شعر رودکی
از مزار «شاه مردان» می روم
از هرات و غزنه و بلخ و تخار
با سپاه نور یزدان می روم
شد اگر تاراج کوه نور ما
در دیار تاجداران می روم
تا بیابم گوهر گمگشته ام
سوی پامیر و بدخشان می روم
در سمرقند و بخارای شریف
با دو چشم اشک باران می روم
سر به سنگ و صخره ها کوبیده ام
گاه افتان، گاه خیزان می روم
شور آزادی نهان در سینه ام
سوی آزادی پرستان می روم
با شعار دوستی مردمان
از دل شرق مسلمان می روم
آب های رفته می آرم به جوی
از پی رسم نیاکان می روم
می کنم رهتوشه از نظم دری
نزد یاران سخندان می روم
ارمغان ما بوَد شعر و سخن
با سرود عشق انسان می روم
گر سرود ما به آتش سوخت، سوخت
با درود شهپلنگان می روم
گشته ام آزاد از زنجیر و بند
همچو شیری در نیستان می روم
باز می جویم تبار و اصل خویش
با امید وصل یاران می روم
در رگ تاجیک آزاد جهان
همچو خون گرم و جوشان می روم
تا برانم جغد جنگ از کاره ام
با گروهی از عقابان می روم
باشدم در کف چراغ انجمن
سوی فردای درخشان می روم

***

 

جهانگردان تاجیک: هر تاجیک باید ایران را ببیند و هر ایرانی تاجیکستان را

بر گرفته از ایرانشهر

مسعود لقمان (سردبیر انجمن پژوهشی ایرانشهر)- سه تن از جهانگردان تاجیکستانی از ایران گذر کردند.

این جهانگردان که با پای پیاده سفر می‌کنند با گذر از افغانستان وارد ایران شدند و پس از ۲۷ روز به تهران رسیدند. آنان از ایران به عراق و سپس عربستان خواهند رفت و پس از زیارت کعبه، اردن، سوریه و ترکیه را پشت سر خواهند گذاشت و بعد از آن با گذر از ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، داغستان، روسیه، قزاقستان و ازبکستان به خانه باز خواهند گشت.

سرپرست گروه، «عبدالعزیز رجب‌اُف» که کشتی‌گیری بازنشسته است و در زادگاهش، همدان تاجیکستان، به حاجی پیاده شهرت دارد؛ سومین بار است که این مسیر را پیاده می‌پیماید. حاجی پیاده، هدف از این سفر را دیدن جهان بیان می‌کند و می‌افزاید: «شنیدن کی بود مانند دیدن. ما بسان ناصرخسرو در راه حج، به دیدن جهان می‌رویم.»

رجب‌اف ۶۴ ساله، با گویش شیرین تاجیکی‌اش می‌گوید: «هنگام تهیه نقشه سفر، فکر می‌کردیم به خارج می‌رویم، ولی هنگامی که در ایران داخل شدیم، هیچ فکر نکردیم که خارجیم و حس کردیم که در وطن خودمانیم. یگانه کمبودی که داشتیم این بود که در زمان شوروی، کریلیک را جایگزین الفبای فارسی کردند؛ در حالی که باباکلان‌ها (پدربزرگ‌ها) و مادرکلان‌های (مادربزرگ‌ها) ما به فارسی گپ می‌زدند و کتاب‌های تاریخی همه به فارسی بود ولی اکنون ما خواندن فارسی نمی‌توانیم که امیدواریم از جوانان ایران، فن نوشتن به فارسی را یاد بگیریم.» حاجی پیاده که از بودن در ایران بسیار شادمان است، می‌گوید: «ما از مهمان‌نوازی مردم ایران سپاسگزاریم. در واقع مردمان ایران، افغانستان، تاجیکستان و سمرقند و بخارا در ازبکستان، هم‌زبانان و هم‌فرهنگانی هستند که از هم جدایشان کرده‌اند.»

این مربی کشتی آزاد که ۴۰ سال پیش، کشتی می‌گرفته و در مسکو با جهان‌پهلوان تختی به گویش خودش «واخورده» و گپی هم با او داشته، امیدوار است بتواند با رئیس‌جمهور ایران دیدار کند تا از ایشان بخواهد با کمک به ساخت زورخانه‌ای در شهر همدان تاجیکستان، ارتباط ورزشکاران ایرانی و تاجیک بیشتر شود.

رجب‌اف در پایان می‌گوید: «تاجیکستان، جاهای توریستی فراوان، آب‌های گوارا و چشمه‌های دیدنی بسیاری دارد. در شهر من، همدان، آرامگاه میر سید علی همدانی، عارف ایرانی است که امیدوارم ایرانیان بیایند و خودشان ببینند.»

«عبدالرحیم حبیب‌اف» ۶۵ ساله نیز که ورزشکاری پیشکسوت است و برای نخستین بار است که ایران را می‌بیند از راه‌ها و ساختمان‌های ایران به نیکی یاد می کند و به لهجه تاجیکی به قانون می‌گوید: «هم‌زبانان و هم‌فرهنگان ایرانی، نغز (خوب) ما را پیشواز گرفتند. ما نیز خواهش می‌کنیم شما هم در تاجیکستان مهمان ما شوید تا ما هم شما را نغز پیشواز بگیریم.»

«سنگکی عبدالقادر» که جوان‌ترین عضو این گروه سه نفره بود، در پاسخ به این پرسش که چه جای از ایران او را بیشتر خوش آمده است، گفت: «از خُردی در کتاب‌ها درباره حضرت عمر خیام، حضرت فردوسی، عبدالرحمان جامی، فخر رازی، حافظ، سعدی و … می‌خواندم و این بهترین شد که ما آمدیم، آرامگاه این بزرگان را دیدیم و زیارت کردیم. من بیش از همه از حضرت عمر خیام می‌خوانم و آرامگاه او بیش از همه‌جا مرا خوش آمد و این را از زبان عمر خیام برای سفر خودمان می‌گویم:

گر یک نفست ز زندگانی گذرد

مگذار که جز به شادمانی گذرد

زنهار که سرمایه‌ی سودای جهان

عمر است چنان کش گذرانی گذرد

بنابراین، این زندگانی خوب است که تماشا کنی، ببینی، دم را غنیمت شمری و این بهترین سفر به خصوص برای جوان ۲۰ ساله‌ای چون من است که ‌همه جا را می‌بینم و با دیگران هم‌صحبت می‌شوم و این بهترین است.»

عبدالقادر در پایان درباره مهمان‌نوازی ایرانیان گفت: «ایرانیان، هم‌چون دوست، برادر، هم‌زبان و هم‌وطن ما را پیشواز گرفتند. من خود را بیگانه در شهر ایران حس نمی‌کنم و حس می‌کنم در خانه پدری هستم و اینجا همچون وطن خودمان است و هر تاجیک باید ایران را ببیند و هر ایرانی تاجیکستان را.»

***

 

فرازنده بوم و بر برترازجان ما

بیگی ( سینا ) لنگرودی

همان مرز جاوید زگاه ی کهن
که میراث ماست از نیاکان ما

همان خاک آمیخته با فرهی
ز فرهنگ سرشته ش یزدان ما

همه مرز این خاک پرگهراست
به دریاش در دُرو مرجان ما

به یک سو نشسته کنار فرات
به اربیل و کرکوک تا وان ما

ازآن سو به خوارزم پهلو زده
به مرو و خجند و خراسان ما

به پامیرو سند می کشد دامنش
دگر سو به تیسفون و ایوان ما

ز قفقاز رود مرزایران فراز
به باکو و دربند به شروان ما

بشوید تنش را به دریای پارس
به بحرین و بوموسو لاوان ما

سند دارد این ثبت تاریخ بُود
فلاتی که هست نامش ایران ما
18/7/91

***

 

بیانیه شماری از فعالان کرد در حمایت از تمامیت ارضی ایرانو اتحاد ملی ایرانیان

بر گرفته از تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست

شمار زیادی از فعالان سیاسی فرهنگی،حقوق بشری و مدنی و روزنامه نگاران کُرد با انتشار بیانیه ای ضمن تأکید بر پیوندهای تاریخی،فرهنگی و اجتماعی دیرین مردم کُرد با دیگر ایرانیان ،هر گونه تلاش برای ایجاد اختلاف میان ایرانیان و رودر قرار دادن اقوام ایرانی را محکوم کرده اند.در میان امضا کنندگان بیانیه نام بسیاری از روشنفکران، نویسندگان و فعالان کُرد از طیف های مختلف فرهنگی و سیاسی به چشم می خورد. امضای افرادی چون احسان هوشمند،ایرج قبادی،علی لیمویی،بابک معبدی ، خسروخان سلیمی،ابراهیم عبدالله زاده،حسن گل محمدی ،روح اله باقر آبادی،علی پرندین،علی غفاری،فرهاد نصیریان،لطیف عباس پناه،علی دانشور،نجات بهرامی،اشکان مسیبیان،حاج ابراهیم فتاحی،سامان منبری،سامان عابری،سلمان زندی،شهاب تجری،فرزاد پور مرادی،جمال پاکزاد،عبدالمجید طبیبی ،اصغر آقا میرزایی و محمد رضا عظیمی در پای بیانیه ثبت شده است.

بیانیه تعدادی از فعالان کُرد حوزه شمال غرب و غرب کشور

همه عالم تن است و ایران دل
هموطنان گرامی، ملّت بزرگ ایران

بدنبال اعمال تهدیدها و فشارهای بین المللی در خصوص اوضاع سیاسی، اجتماعی وفرهنگی ایران و برخی سوءتدبیرهای داخلی در پاسداشت حقوق اساسی مردم ایران؛ طی روزهای اخیر و به دنبال انتشار پیمان نامه اتحاد میان دو شعبه از شعب متعدد سازمان های مسلح و نظامی دموکرات و کومله و نیز انتشار اطلاعیه ای به نام تعدادی از فعالان و نویسندگان کُرد در خصوص نفی تمامیت ارضی کشور ایران، جمعی از فعالان و شهروندان ایرانی کُرد، نکاتی برای تنویر افکار عمومی و تاکید بر پیوندهای عمیق و دیرین فرهنگی، اجتماعی و تاریخی میان همه شهروندان ایرانی و نفی هرگونه حرکت جدایی خواهانه و ضدایرانی، معروض میدارند.

ایرانیان عزیز
مردم کُرد، همچون دیگر هموطنان سهم بسیار برجسته و با اهمیتی در شکل گیری و شکوفایی تمدن ایران زمین ایفا کرده اند. پیشینه ی تاریخی روشن این دیار را میتوان از سنگ نوشته های حک شده بر سینه کوه های زاگرس تا صدای یکی از اسطوره های هُنر آواز ایران، استاد شهرام ناظری دید؛ آفرینش و انتشار آثار بی شمار هُنری،فکری،علمی و ادبی به زبان ملّی فارسی و با درونمایه ها و تعلقات تماما” میهن دوستانه و ایرانی ستایانه از سوی هنرمندان و شاعران و نویسندگان کُرد، گواه دیگری بر ایران دوستی این مردمان پاک نهاد است؛ کُردها در پاسداری از مرز و خانمان این دیار نقش برجسته و گسترده داشته اند ، ازایستادگی در جنگ چالدران و فتح هرات تا پاسداری و حفظ فرهنگ ایران با بزرگانی چون شیخ شهاب الدین سهروردی، شیخ اشراق احیاء کننده اسطوره¬های ایرانی در قالب حکمت اشراق، عبدالحمید بدیع الزمانی کردستانی استاد برجسته دانشگاه تهران و علی اصغر کردستانی ،این لیست را می توان با نام برجستگان دیگری آزین بست ؛ حسن کامکار موجب اعتلای موسیقی ایران و منطقه گردید، محمد قاضی و ابراهیم یونسی از پایه های اصلی ترجمه و ادبیات ایران شدند. بسیاری از بزرگان و صاحب منصبان کُرد بر ریشه ایرانی و حفظ فرهنگ و بوم خود تکیه داشته اند، یا والی نشین اردلان که نسب خود را به ساسانیان می رساند. کمااینکه عزیز خان مکری، امیرنظام گروسی و یارمحمد خان کرمانشاهی و صدها و هزاران کُرد دیگراز جمله نخبگان کُردزبانی هستند که با جان و هستی خود برای آزادی و اعتلای ایران و ایرانی از دوران قاجار و مشروطیت تاکنون کوشیدند؛ در این لیست بی پایان می توان برجستگان اهل این دیار دیگری را مثال زد ، بنیانگذار نیروی دریایی نوین ایران، دریاسالار شهید غلام علی بایندر و برادر رشیدش ناوسروان شهید یداالله بایندر از آن جمله است که در دوران هجوم متفقین به ایران، در جنوب و شمال کشور، جان خود را فدای استقلال ایران کردند. علی خان حبیبی در سقز و منطقه تیلکوه برابر دفع شررات محمد رشیدخان جان خود را فدا کرد. دکتر کریم سنجابی و زنگنه یاران وفادار شادروان دکتر مصدق در جریان فعالیتهای ملّی بودند . به استاد شهید کامران نجات اللهی هم بایداشاره کرد که، در کوران مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران در انقلاب ۱۳۵۷ هستی خود را پیش کش آزادی کهن دیارمان، ایران کرد. هزاران شهید دوران جنگ عراق با ایران هم، میثاق خونین و مکرر مردمان این دیار، در دفاع از تمامیت ارضی این مرز و بوم و سرزمین مادری¬مان، ایران است. هنوز زخم های بمباران شیمیایی بر تن و جسم مردم کُرد در سردشت و زرده و مریوان و حلبچه عراق جراحت وارد می کند در حالیکه در همان زمان بمباران شیمیایی منطقه ی کُرد نشین، احزابی با صدام داد و ستد داشتند و به تکذیب بمباران شیمیایی می پرداختند.

هموطنان آزاده
در دوره هایی از تاریخ معاصر و البته با دخالت دولت های منطقه ای و فرا منطقه ای، سلسله حوادثی در برخی از مناطق کشور از جمله در بخشی از مناطق کُردنشین روی داد که نتیجه آن تحمیل هزینه های بسیار سنگین توسعه ای ،سیاسی ،مالی و جانی بر مردم منطقه و سایر هموطنان بود. تلفات چندین هزار نفری ناشی از درگیری های نظامی گروه های کُرد و غیر کُرد مستقر در حوزه مناطق کُردنشین در دهه اول انقلاب و بقای آثار دیرپای آن حتی تا امروز و عقب ماندگی چشمگیر از قافله آبادانی و سازندگی کشور برای سال های متمادی نمونه ای از این خسارات سنگین است که چندین نسل باید تاوان آن نابخردی ها را پس بدهند؛ آیا گروه هایی با نام های رنگارنگی چون دموکرات، کومله و … که با حضور و فعالیت مسلحانه و نظامی خود در منطقه جز ترویج خشونت و نفرت و خونریزی ثمره دیگری برای حرکت دمکراسی خواهانه وحق طلبی مردم ایران نداشته اند وسهم غیرقابل انکاری در ایجاد خسارات بزرگ انسانی، اجتماعی، فرهنگی و توسعه‌ای داشته‌اند، میتوانند مدعی دفاع از حقوق بشر و برآورده کردن منافع همه ایرانیان و بویژه اهالی حوزه های کُرد نشین غرب ایران با تمام تنوع و کثرت فرهنگی،مذهبی و زبانی آن باشند؟ هر کسی با تاریخ ایران و کُردانش آشنا باشد بخوبی به این نکته واقف است که تاریخ کُرد و ایران از هم جدا نیست و عناصر فرهنگ کُردی مانند جشن بزرگ نوروز جزیی از مجموعه فرهنگ ایرانی است، مگر بی اطلاعان یا دشمنان آزادی و آسایش مردم منطقه و ایران زمین.

ما امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعتقاد و التزام به دموکراسی، اصول حقوق بشر و توسعه پایدار در همه نقاط ایران، انزجار خود را از اصوات گاه و به گاه و تحرکات تجزیه طلبانه گروه اندکی که منافع باندی، سیاسی و طایفه ای خود را به منافع ملی همه ایرانیان ترجیح میدهند، ابراز میداریم و بر این اعتقادیم که حقوق پایمال شده همه ایرانیان و از جمله مسائل و مشکلات حوزه های کُرد نشین غرب ایران، با اتخاذ روش های دموکراتیک، مدنی، به دور از خشونت و با رعایت حقوق بشر و تمسک به قانون چه از سوی مردم و گروه‌های سیاسی و چه از سوی نهادهای حکومتی در چارچوب حفظ استقلال،همبستگی ملّی ، یکپارچگی و تمامیت ارضی کشور، دست یافتنی خواهد بود و هرگونه تلاش در راستای ایجاد ناامنی،بی اعتمادی ،خشونت و بی ثباتی در ایران و درمنطقه را محکوم می کنیم. سده های پیش شاعر کُردتبار، نظامی گنجوی چه زیبا سرود:

همه عالم تن است و ایران دل نیست گوینده زین قیاس خجل
چونکه ایران دل زمین باشد دل ز تن به بود یقین باشد
میانگیز فتنه میافروز کین خرابی میاور در ایران زمین

با سپاس از تمامی هم میهنان گرامی

ابراهیم عبدالله زاده – فعال فرهنگی
احسان زندی- فعال مدنی
احسان هوشمند- پژوهشگر مطالعات قومی
اشکان مسیبیان- فعال دانشجویی
اصغر آقامیرزایی-دبیر
اصغر بابامحمدی- دبیر
اکبر رضایی- شاعر
امیر تختی – حسابدار
امیر زندیه- دانشجو
امیر صالحی- فعال مدنی
امیر کاکاوندی فعال فرهنگی
امیر کاکایی-فعال دانشجویی کرد
امیر کهزادی مهندس مکانیک
ایرج حشمتی- فعال مدنی
ایرج سلیمی- بخش خصوصی
ایرج قبادی-شاعر، نقاش و طنزپرداز
آرش امیریان- فعال فرهنگی
آرش سردار- کارشناس معدن
بابک غیاثی – فعال دانشجویی
بابک معبدی- فعال مدنی
تورج تشنه دل- بخش خصوصی
حاج ابراهیم فتاحی- فعال مدنی
حسن شهبازی- فعال فرهنگی
حسن طاهری- کشاورز
حسن کاشانی- بخش خصوصی
حسن گل احمدی- روزنامه نگار و مدرس دانشگاه
حمید توسلی- بخش خصوصی
خسرو خان سلیمی- فعال مدنی قدیمی
دانیال حیدری- کارگردان تئاتر
دکتر ابراهیم زندیه- دارو ساز
روح اله باقرآبادی- روزنامه نگار و فعال فرهنگی/
زمان فیلی – فعال مدنی/
ساسان منبری- فعال اجتماعی
سامان عابری- فعال فرهنگی
سروش عبدالحسینی –کتابدار
سعید مسعودیان – کاسب
سلمان زند- نویسنده و پژوهشگر
سمیه شاطری- مربی آموزشی
سیامک شاهوردی- فعال فرهنگی
سیاوش عبدالحسینی- شغل آزاد
سیاوش موسوی – فعال فرهنگی
شهاب تجری- وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر
شیدا سهرابی- فعال دانشجویی
صمد طاهری- دبیر
عباس اکبری- کشاورز
عباس حیدری- کارشناس شرکت پیمان
عبدالمجید طیبی- فعال مدنی قدیمی (بازنشسته)
علی احمدی- بخش خصوصی
علی اسدی- وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر
علی اشرف ضرغامی- فعال مدنی
علی پرندین – وبلاگ نویس
علی حیدری- فعال مدنی
علی خسروی- بخش خصوصی
علی دانشور – دبیر
علی رسولی – روزنامه نگار و فعال سیاسی
علی صفری- وبلاگ نویس
علی عطایی سیاه بیدی-فعال دانشجویی
علی غفاری- فعال فرهنگی دبیر بازنشسته
علی لیمویی(ثابت کرمانشاهی)-نویسنده،شاعر و محقق/
علیرضا خضر الیاسی- بخش خصوصی
غریب حق نظری- بخش خصوصی
فرزاد پور مرادی- روزنامه نگار
فرشته ساکی-مترجم و فعال فرهنگی
فرهاد نصیریان- فعال مدنی
فرید عباس پناه – فعال اجتماعی
فریدون ضرغامی- فعال مدنی
قادر ملیحی- کاسب
کامران دلریش- کارگردان تئاتر
کاوه سلیمی- حقوقدان
کمال پاکزاد- دبیر
کورش صباغیان- بخش خصوصی/
کیوان آگست-فعال فرهنگی/
ماشاءالله عبدالله زاده – کشاورز
محسن هوشمند- فعال مدنی
محمد توکلی- فعال فرهنگی
محمد رضا قبادی- بخش خصوصی
محمد شریف عباس پناه – بخش خصوصی
محمد لطیف عباس پناه – فعال فرهنگی
محمد نصرتی – شغل آزاد
محمدجواد شریفی-فعال فرهنگی
محمدرضا ابراهیمی- فعال دانشجویی
محمدرضا عظیمی- وکیل دادگستری
مرتضی مرادویسی – فعال اجتماعی
مرتضی ویسی- دانشجو
مستانه منصوری- کارشناس کامپیوتر
مصطفی مراد کیهانپور- بخش خصوصی
مصطفی مرادویسی – حسابدار
مصطفی نصرتی – دانشجو
منصور طاهری- صنعتگر
منوچهر باش افشار-دبیر
مهدی بستار-فعال مدنی
مهدی عسگرپور- کارشناس مخابرات
مهدی علی ویسی –کتابدار
مهدی لقمانی- فعال اجتماعی
مهناز هاشمی- مربی آموزشی
نجات بهرامی-فعال سیاسی/
وحید رنجبر- نویسنده زبان‌شناس و روایت‌شناس نویسنده‌ی دستور زبان کردی کرمانشاهی/
وریا کلانتری – فعال فرهنگی/
وهاب میرزاده- فعال مدنی
هادی دارابی- فعال مدنی/
هوشنگ دولتیاری- بخش خصوصی

 

***

۲۰  مهر بزرگداشت حافظ بر ملت بزرگ ایران همایون باد

بر گرفته از ایران بوم

سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد           وان چه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد

گوهری کز صدف کون و مکان بیرون است        طلب از گمشدگان لب دریا می‌کرد

طرح از مریم شمسایی

***

پان ایرانیست‌های دربند و زندانیان سیاسی را آزاد کنید

***

تارنمای هواداران پان ایرانیسم:
www.paniranism.net

تارنمای نامه پان ایرانیسم
http://paniranism.info

فیسبوک هواداران پان ایرانیسم:
www.facebook.com/paniranism

تارنمای حزب پان ایرانیست:
http://paniranist.org

تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست:
http://paniranist.info

تارنمای تریبون آزاد پان ایرانیست در خوزستان:
www.pan-iranist.net

کانال یوتیوب حزب پان ایرانیست:
http://www.youtube.com/paniranistparty

فیسبوک حزب پان ایرانیست:
www.facebook.com/paniranistparty

 

حزب پان ایرانیست
همبستگی‌ ملی‌ . یکپارچگی ایران . حاکمیت ملت
هم میهن گرامی‌: برای ایرانی یکپارچه، آزاد، آباد، سربلند و دمکرات با حاکمیت ملت به ما بپیوندید.

iran@paniranism.info
http://www.paniranist.org/a.htm

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Copyright©2010-2018.