هم میهن گرامی, مهر نموده و ما را در پخش نامه پان ایرانیسم یاری نمایید. سپاس!
نامه پان ایرانیسم
www.paniranism.info – paniranist1@gmail.com
شماره 161، دوشنبه 3 بهمن ماه 1401، 23 ژانویه 2023
درود بر هم میهنان گرامی
نوشته های زیر تقدیم می شوند
انقلاب ملّی در راهِ سقوط نظام
در حاشیۀ مواضع غیراصولی جواد لاریجانی
از یک پنجاه و هفتی به یک پنجاه و هفتی دیگر: آخر عمری بهتر است سکوت کنی!
یکم بهمن ماه روزه زادروز بزرگ مرد ادبی ایران زمین ابوالقاسم فردوسی طوسی
اهل کجایی؟
پان ایرانیست ها و همه زندانیان سیاسی را آزاد کنید
همه با هم برادر و برابر برای ایران
***
انقلاب ملّی در راهِ سقوط نظام
– تلاش و مبارزهی همسویی ایرانیان در داخل و خارج کشور توانسته جامعه جهانی را مبهوت این انقلاب آزادیخواهانه و مترقی کند و همراهی دولتهای مهم جهان را با اعتراضات و حقوق آنها داشته باشد.
– طی چهار ماه گذشته جمهوری اسلامی انواع سرکوب وحشیانه و کشتار را علیه معترضان مرتکب شده اما نتوانسته اراده ملّی برای تغییر حکومت را شکست دهد.
– از مدتها پیش برخی تحلیلگران که وضعیت ایران را رصد میکنند معتقد بودند ظرفیتهای یک موج عظیم علیه جمهوری اسلامی در جامعه سازمان یافته و هر لحظه احتمال دارد به خیابان سرازیر شود.
– ساختار ناکارآمد و فاسد و تباهکار جمهوری اسلامی نیز مسیر فروپاشی آنرا سرعت میبخشد.
– مواضعی که به تازگی از سوی شاهزاده رضا پهلوی به صراحت تکرار شده، روح تازهای به روند همبستگی برای آزادی و آبادی ایران دمیده و انگیزهی مخاطبان را برای اعلام حمایت از شخصیت ملّی و سیاسی که به وی اعتماد دارند بیش از پیش تقویت کرده است.
– پس از تصویب قطعنامه تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پارلمان اروپا حالا وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید گام نهایی را برای رسمیت بخشیدن به آن بردارند.
– با قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا، عزم مردم برای ایستادگی مقابل جمهوری اسلامی بیش از پیش جزم میشود به ویژه آنکه به تجربه میبینند که تغییر سیاست مماشات غربیها اینک با همبستگی و اتحاد آنها ممکن شده است.
***
در حاشیۀ مواضع غیراصولی جواد لاریجانی
احسان هوشمند
در چند دهۀ گذشته، جواد لاریجانی کمتر در سیاست داخلی و خارجی کشور شخصیت اثرگذار و تعادلبخشی بوده است. سخنان اخیر جواد لاریجانی دربارۀ مسجد مکی و مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی در خبرگزاری فارس یکی از نشانههای این موقعیتنشناسی و زماننشناسی است. درحالیکه کشور در ماههای گذشته در التهاب بود و پس از درگذشت خانم مهسا امینی بخش بزرگی از کشور درگیر حواشی این موضوع بود، هر نوع موضعگیری نسنجیده یا تحریککننده، بنزینی است [که] بر نارضایتیهای موجود [پاشیده می شود]. زاهدان در هشتم مهرماه ۱۴۰۱ شاهد رویدادهای غمانگیزی بود. به دنبال این حادثه در اقدامی مثبت، مسئولان و نهادهای مربوطه ضمن پذیرش درگذشت «شماری از هموطنان و نمازگزاران بیگناه»، تعدادی از مسئولان مربوطه ازجمله فرماندههای محلی و استانی نیروی انتظامی و استاندار استان تغییر کردند.
۱. سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور یکی از مهمترین استانهای شرقی است که حدود یازده و نیم درصد (۱۱.۵) از مساحت کشور را شامل میشود. این استان از نظر طول مرزی با همسایههای خود نیز موقعیت ممتازی دارد و ۱۲۱۰ کیلومتر مرز زمینی با کشورهای پاکستان و افغانستان دارد و با حدود ۳۷۰ کیلومتر مرز آبی در دریای عمان، تنها استان اقیانوسی کشور از طریق گواتر و چابهار محسوب میشود. این استان حدود یک ششم از مرزهای زمینی و آبی کشور را به خود اختصاص داده است. از این نظر استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای حساس و بااهمیت کشور شمرده میشود- به ویژه آنکه تنها استانی است که با کشور پاکستان دارای مرز است. همچنین استان سیستان وبلوچستان محل زندگی هموطنانی است که با وجود برخی تفاوتهای زبانی و مذهبی، تجربۀ زندگی برادرانه و همزیستی مسالمتآمیزی را تجربه میکنند. هموطنان بلوچ و سیستانی و دیگر ایرانیان ساکن در این استان جلوهای از تاریخ طولانی همزیستی ایرانیان را نمایش میدهند. استان سیستان و بلوچستان با وجود ظرفیتها و موقعیتهای کم نظیر مرزی و حتی اقلیمی و معدنی و بندری، از نظر شاخصهای توسعه در مقایسه با دیگر استانهای کشور موقعیت مطلوبی ندارد و در بسیاری از شاخصهای توسعۀ اقتصادی و توسعۀ انسانی در پایینترین رتبۀ کشوری است.
۲. در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ مولوی عبدالحمید برخلاف رویۀ ایشان در حمایت از نامزدهای اصلاحطلب در دورههای پیشین انتخابات ریاستجمهوری از نامزد اصولگرایان یعنی آقای رئیسی حمایت کردند. اصولگرایان از مولوی عبدالحمید خواسته بودند از «فرصت طلایی» استفاده کند و با حمایت از رئیسی برای اهل سنت فرصت تازهای ایجاد کند. آقای رئیسی هم بنا بر گفتۀ مولوی عبدالحمید، گفته بود: «چیزی را اعلام نمیکنم، عمل میکنم». در دیدار حسین الله کرم بهعنوان یکی از اعضای شاخص اصولگرایان هم او، با اشاره به همکاری با المجاهد از اعضای القاعده در جریان جنگ بوسنی، از مولوی عبدالحمید بهعنوان مولانای مسلمین و شیخالسلام یاد کرد. همۀ شواهد حاکی از آن بود که به زودی در روند سیاستهای جاری کشور دربارۀ اهل سنت دگرگونیهایی بروز کند و بخشی از شایستگان و نخبگان سنیمذهب در ساختار کلان مدیریتی کشور وارد شوند و راه برای استخدام و به کارگیری اهل سنت در برخی مسئولیتهای پایین و بالای اداری و حاکمیتی هموار شود.
۳. در شهریورماه ۱۴۰۱، برخی شایعات حاکی از موضوع حساسی بود که در دشتیاری روی داده و انتظار میرفت، با توجه به حساسیتهای موضوع، به سرعت مورد رسیدگی قرار گیرد. عدم اطلاع رسانی شفاف دربارۀ اقدامات صورت گرفته و نیز حوادث و اعتراضات کشوری مرتبط با خانم مهسا امینی موجب شد تا فضا در زاهدان ملتهبتر شود و درنهایت، در هشتم مهرماه ۱۴۰۱ آنچه روی دهد که نباید روی میداد.
در پی این اتفاقات غمانگیز و پرهزینه، اگرچه گروهی از مسئولان ارشد استان سیستان و بلوچستان از جمله استاندار برکنار شدند، اما تاکنون خبری از مجازات مقصران و مسببان این رویدادها منتشر نشده است. در این میانه اعزام آقای علیاکبری میتوانست به حل مسئله و شکاف پیش آمده یاری برساند که برخی حواشی مانع از حل و فصل نهایی موضوع شد. از سوی دیگر، مولوی عبدالحمید هم با توجه به شکاف به وجود آمده و اتفاقات ناگواری که روی داده، تحت فشار افکار عمومی آن دسته از ناراضیانی قرار داشت که منتظر اقدامات بیشتر و اساسیتری بودند و از دیگرسو، منطق سیاست ورزی ایجاب میکرد از فرصتهای موجود بیشتر استفاده کند و برخی اتفاقات مثبت رویداده را نیز در محاسبات خود مورد توجه قرار دهد تا از این طریق امکان مفاهمه و چانهزنی بیشتری پیدا شود. شوربختانه این امر هم چندان جدی مورد توجه قرار نگرفت.
۴.سخنان جواد لاریجانی در این شرایط نشان هر چیزی را در خود دارد، بهجز منطق عقلایی حکمرانی. گویی باید شکرگزار بود که امثال جواد لاریجانی در مصدر کار نیستند؛ وگرنه مشخص نبود با این رویکرد، چه برای امنیت ملی و انسجام ملی حاصل میشد؟ در شرایط کنونی آوردۀ سخنان و مواضع کسانی مانند جواد لاریجانی، برای کاستن از التهاب و رنجهای هموطنان چیست؟ هزینۀ ضدامنیتی و شکافساز سخنان امثال او را چه کسانی پرداخت میکنند؟ آیا چنین مواضع نسنجیده و تحریککنندهای مستوجب تعقیب قانونی است؟ مشخص نیست انگیزۀ جواد لاریجانی از این موضعگیری چیست؛ اما هر انگیزهای موجب بیان این مواضع مخاطرهانگیز شده، به نظر میرسد نشانی از درنظرگرفتن قانون و امنیت ملی و انسجام ملی در آن نیست.
برگرفته از : روزنامۀ شرق، ۲۵ دی ۱۴۰۱ (با ویرایش)
***
از یک پنجاه و هفتی به یک پنجاه و هفتی دیگر: آخر عمری بهتر است سکوت کنی!
– یکی از این پنجاه و هفتیها پس از اینکه تاریخ خطاهایش را به اثبات رسانده باز هم اینجا و آنجا حاضر میشود و مینویسد و میگوید و درباره شرایط کنونی ایران و ضروریات آن داد سخن میدهد و حتا به نسلهای جوان راهکار هم داده و توصیه صادر میکند! دیگری اما به او توصیه میکند: با اینهمه دروغ و خطا بهتر است ساکت شوی!
– «ما با دروغ درباره انسانسوزی سینما رکس آبادن ولولهای در جهان به راه انداختیم و به دستگاه مؤثر تبلیغاتی اسلامیستها تبدیل شدیم!»
از یک پنجاه و هفتی به یک پنجاه و هفتی دیگر: آخر عمری بهتر است سکوت کنی!
***
یکم بهمن ماه روزه زادروز بزرگ مرد ادبی ایران زمین ابوالقاسم فردوسی طوسی
بیــــا تا جهــــان را به بــد نسپریم
به کوشش همه دست نیکی بریم
نبــاشد همی نیک و بـــد، پــــایدار
همـــــان به که نیکی بود یادگار
***
” اهل کجایی؟ “
زادگاه پدرم تبریز است
ترکم و لهجه ی ترکی دارم
ولی از آبی دریای جنوب است دلم
رگ و ریشم شاید
به درختان بلند و
همه سرسبزی گیلان برسد !
من اگر عاشق گل هستم و
گلخانه و گل های بهار
چون که معشوقه ای از شهر گلستان دارم !
ساده ام
سادگی من باید
ارثی از مردم خون گرم لرستان باشد !
غیرتم زاده ی کردستان است
شهر موسیقی و گل های قشنگ
شهر نورانی مردان خدا
که در آن عشق و امید است و صفا
همه جا و همه جا !
روحم از کرمان است
یاد باد آن که خرابات نشین بودم و مست
من خراباتی ام اما اکنون
روزگاری است که چون ارگ بم از
بخت بد و سردی ایام
همه خانه و کاشانه ی من
یک شبه ویران شده است !
من پر از شورم اگر ؛
از همه ی رفتارم گاه تعجب کردی
چیزی نیست ؛
چون که دریای نمک،
از وسط زندگی ام می گذرد !
من گر عهدی بستم
روی عهدم هستم
چون رگی از دل اقوام بلوچی دارم !
من اگر ذکر خدا را عربی می گویم
گر که لا حول ولا قوة الا بالله
بر لبم آواز است
چون نیاکان من از مردم دل سوخته ی اهواز است !
و اگر نصف جهانم
پر عشق است و غمی تاریخی
در نگاهم پیداست
من مقصر نیستم
اصفهان را دیدم !
و اگر از غزل سعدی و حافظ مستم
چون که کاکو
من شاعر ز تبار شهر شیراز هستم !
پر ز شعرم پر ز شورم
پر ز ایمانم من
به همین استدلال
اگر از من پرسند
پسرک اهل کجایی گویم :
اهل ایرانم من!
- نامه پان ایرانیسم: این سروده زیبا بدون نام سراینده بدست ما رسید، امیدواریم نام سراینده هر چه زودتر بدست آوریم.
***
آرش کیخسروی و آرسام محمودی
پان ایرانیست ها و همه زندانیان سیاسی را آزاد کنید
***
هواداران برونمرزی حزب پان ایرانیست
همبستگی ملی . یکپارچگی ایران . حاکمیت ملت
هم میهن گرامی: برای ایرانی یکپارچه، آزاد، آباد، سربلند و دمکرات با حاکمیت ملت به ما بپیوندید
کنون ای هم وطن ای جان جانان / بیا با ما بگو پاینده ایران
اندیشه وحدت بخش پان ایرانیسم و کوشش در حزب پان ایرانیست و سازمان جوانان حزب پان ایرانیست یگانه راه نجات ایران از تجزیه و فروپاشی است.
***
hamvandi@paniranist.org
شبکه های اجتماعی نامه پان ایرانیسم
تارنما: www.paniranism.info |
شبکههای اجتماعی حزب پان ایرانیست
تارنما:www.paniranist.party |