شماره 113 – آذر ماه: سالروز باز پس گیری جزایر سه گانه و عملیات مروارید

هم میهن گرامی, مهر نموده و ما را در پخش نامه پان ایرانیسم یاری نماید. سپاس!

نامه پان ایرانیسم
شماره 113، شنبه 8 آذر ماه 1399، 28 نوامبر 2020
www.paniranism.info . iran@paniranism.info

بازپس گیری جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسا در سال ۱۳۵۰
سالروز بازپس گیری جزایر سه گانه ایرانی + عکس
‏۷ آذر ماه، چهلمین سالروز عملیات غرورآفرین مروارید
روز نیروی دریایی به انگیزه عملیات سرنوشت ساز «مروارید»
۷ آذر سالروز عملیات پیروزمندانه مروارید گرامی باد
حماسه P224 چهل ساله شد
انهدام 60 درصد توان دریایی دشمن درعملیات مروارید

بازپس گیری جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسا در سال ۱۳۵۰

صبح ۹ آذر ۱۳۵۰ نیروی دریایی شاهنشاهی ایران به فرماندهی دریابد فرج الله رسایی با ناوشکن آرتمیس و نیروهای تحت فرماندهی او از جمله ناخدا فرید خزعل (از نوادگان شیخ خزعل) کنترل جزایر #تنب_بزرگ، #تنب_کوچک و #بوموسا را به دست گرفت و حاکمیت ایران را بر این سه جزیره تثبیت کرد.

جزایر سه‌گانه خلیج فارس در درازای تاریخ همواره بخشی از خاک ایران بوده‌اند. این جزایر چندین دهه در اشغال امپراتوری بریتانیا بود اما حکومت پهلوی هرگز این اشغال را نپذیرفت و نسبت به اقدام انگلیسی‌ها معترض بود به طوری که بوموسا به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک در تقسیمات کشوری و نقشه ایران قرار داشتند.

در سال ۱۹۷۱ پس از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از منطقه و چند روز پیش از تأسیس کشور امارات متحده عربی، جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسا پس از چند دهه شکایت‌های مداوم دولت ایران علیه اشغال‌گری بریتانیا سرانجام با تکیه بر نیروی نظامی به مام‌میهن بازگشت. یک دهه قبل نیز حاکمیت ایران بر جزیره سیری تثبیت شده بود.

بر گرفته از کانال خبری پان ايرانيست
paniranist@

***

سالروز بازپس گیری جزایر سه گانه ایرانی + عکس

نهم آذرماه ۱۳۵۰ نیروی دریایی و هوایی ایران با عملیاتی مشترک وارد جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک و بوموسا شده مالکیت برحق ایران بر این سه جزیره را ثابت کردند.

در ادامه تصاویری از این عملیات را مشاهده می کنید:

***

‏۷ آذر ماه، چهلمین سالروز عملیات غرورآفرین مروارید

در این عملیات نیروی دریایی و هوایی ارتش ایران در یک نبرد تیمی هماهنگ و کم‌مانند، موفق شدند بخش مهمی از نیروی دریایی عراق در خلیج پارس را منهدم و یک بندر مهم بارگیری و تخلیه و نیز دو سکوی مهم نفتی عراق را نابود کنند.

یاد و خاطره‌ی تمام شهیدان وطن در این عملیات گرامی باد.

بر گرفته از کانال تلگرام وحید بهمن

***

روز نیروی دریایی به انگیزه عملیات سرنوشت ساز «مروارید»

نیروی دریایی که در جریان انقلاب و شاید به علت دوری از مرکز، کمابیش دست‌نخورده باقیمانده بود، در همان روزهای آغازین جنگ، برتری کامل خود را به دشمن نشان داد.

نیروی دریایی ایران در عملیات «مروارید» (آذرماه 1359)، با غرق‌کردن 3 فروند ناوچه‌ی موشک‌انداز «اوزا – 2» (OSA2) و یک فروند ناوچه‌ی موشک‌انداز «اوزا – 1» (OSA1) و وارد کردن آسیب اساسی (حدود 70 درصد) بر سه فروند ناوچه‌ی موشک‌انداز دیگر عراقی، هسته‌ی اصلی نیروی دریایی ایذایی عراق را نابود کرد. باقیمانده‌ی نیروی دریایی مزبور در تنها پایگاه دریایی این کشور «ام‌القصر» (واقع در خورعبداله) زندانی گردید. سپس درپی عملیات همآهنگ نیروی دریایی و نیروی هوایی، نیروی دریایی عراق، به صورت عملی از صحنه‌ی نبرد حذف شد. به دنبال این عملیات، نیروی دریایی با بستن اروندرود بر روی عراق، این کشور را از راه دریا محاصره کرد.

از سوی دیگر، نیروی دریایی و هوایی ایران به تلافی بمباران و گلوله‌باران پالایشگاه آبادان، در یک عملیات مشترک، بندر «البکر» (واقع در کرانه‌ی اروندرود) را که بندر اصلی صدور نفت عراق به شمار می‌رفت، در هم کوبیدند و تاسیسات بندری و نفتی آن را، از کار انداختند.

بر گرفته از ایران بوم

***

۷ آذر سالروز عملیات پیروزمندانه مروارید گرامی باد

ر جریان این عملیات ۴ فروند قایق موشک‌انداز عراقی کلاس اوزا و ۷ فروند شناور دیگر عراقی غرق شده و ۶ فروند میگ-۲۳، یک فروند میگ-۲۱ و یک فروند بالگرد سوپر فرلون نیروی هوایی عراق سرنگون شدند. ناوچه پیکان در این عملیات توسط نیروی دریایی عراق منهدم گردیده و یک فانتوم ایرانی نیز سرنگون شده و یکی دیگر هم آسیب دید. نیروی دریایی عراق در این عملیات آسیب قابل توجهی دید و تا پایان جنگ قادر به ایفاء نقش مؤثری نبود.

در آن زمان بخش مهمی از بارگیری و تخلیه کالا برای عراق از طریق بندر ام‌القصر که در ساحل غربی اروند رود است، انجام می‌گرفت. و بخش مهمی از صدور نفت عراق هم از طریق دو سکوی عظیم نفتی به نام‌های البکر و الامیه واقع در مصب اروندرود عملی می‌ شد. در روز هفت آذر ۱۳۵۹ در عملیات مروارید این سکوهای نفتی منهدم شدند و عملاً صدور نفت عراق از طریق دریا قطع گردید.

بر گرفته از خوزستان پاره تن ایران زمین است

***

حماسه P224 چهل ساله شد

دقیقاً چهل سال پیش در هفتم آذر ۵۹، بازمانده نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی که از تصفیه انقلابیون و دولت موقت جان به در برده بود، قوای بحری عراق را در هم کوبید. شهید رحیم ارجمندی از جوانان تبریزی که وارد نیروی دریایی شاهنشاهی شده بود، در این عملیات به همراه پرسنل ناوچه قهرمان P224 (پیکان) و فرمانده شجاع آن ناخدا همتی در خلیج فارس جاودانه شد.

بر گرفته از تلگرام آرسام محمودی

***

انهدام60 درصد توان دریایی دشمن درعملیات مروارید

ناخدایکم هوشنگ صمدی

ناخدایکم هوشنگ صمدی با اشاره به این که هفتم آذرماه 59 روز بالندگی نیروی دریایی ارتش است، می گوید: انجام عملیات در میان خلیج‌فارس و انهدام 60 درصد از نیروی دریایی عراق به همراه جنگنده‌های آنها چنان حماسه‌ای ماندگار به وجود آورد که هیچگاه از یادها نمی‌رود.

به گزارش تارنمای ساجد، ناخدایکم «هوشنگ صمدی» از فرماندهان گردان تکاوران نیروی دریایی در دفاع از خرمشهر، عملیات بیت‌المقدس و یکی از هدایت‌کنندگان یگان‌ها در عملیات مروارید در سکوهای البکر و الامیه عراق در مورد چگونگی انجام «عملیات مروارید» در سکوهای «البکر» و «الامیه» اظهار داشت: هفتم آذرماه 59 روز بالندگی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است چرا که برای حفظ سیادت دریایی و باز گذاشتن راه‌های آبی کشور رشادت‌هایی بی‌نظیر از خود نشان داد.

وی با تشریح چگونگی «عملیات مروارید» گفت: از ابتدای درگیری با دشمن بعثی، نیروی دریایی ما با استقرار کامل نیروهای خود در منطقه شمالی خلیج فارس تکاوران خود را در خرمشهر و شناورهایی در شمال خلیج‌فارس از جمله؛ جزایر خارک، ابوموسی، عبدالله و بندر امام مستقر کرد، این کار برای حفاظت از منافع کشورمان و محروم کردن دشمن از داشتن راه‌های دریایی در خلیج فارس صورت گرفت.

*انهدام سکوهای «البکر» و «الامیه»

ناخدا یکم صمدی در ادامه افزود: قبل از شکل‌گیری «عملیات مروارید» عملیات‌های متعددی با نام «اشکان» و «شهید صفری» بر روی سکوهای نفتی «البکر» و «الامیه» عراق انجام شد که در این عملیات‌ها اقتصاد نفتی عراق از کار افتاد.

وی تصریح کرد: 80 درصد صادرات نفت عراق از سکوهای «البکر» و «الامیه» صادر می‌شد که با انهدام آنها عراق عملاً دیگر برای صادرات نفت خود با مشکل مواجه شد و به همین دلیل دستگاه‌‌های مخابراتی استراق سمع و رادارهای کشف راه‌های دریایی و سطحی خود را در این مناطق کار گذاشته بود تا بتواند بر نیروی دریایی ما اشراف اطلاعاتی داشته باشد.

به گفته صمدی عراق علاوه بر استقرار دستگاه‌های مخابراتی توانست شناورهایی به دور از دید نیروی دریایی ما در منطقه خلیج فارس مستقر کند.

نیروی دریایی ايران با اشراف کامل بر این موضوع و به منظور از بین‌ بردن سکوهای نفتی عراق اجرای کامل این طرح را در دستور کار خود قرار داد.

* 1250 کیلو مواد منفجره

وی ادامه داد: هر چند در دو ماه اول جنگ و با انجام عملیات «اشکان» موفق شدیم تأسیسات نفتی «البکر» و «الامیه» عراق که خیلی مجهز بودند را منهدم کنیم و به آنها صدمه بزنیم، اما از کار افتادگی آن سکوها در حد نیاز نبود و باید طرحی با قدرت بالاتری برای نابودی بیشتر آنها صورت می‌گرفت؛ بدین منظور عملیات «شهید صفری» با قدرت و انسجام بالاتری انجام شد.

این فرمانده دوران دفاع مقدس اضافه کرد: در این عملیات تکاوران نیروی دریایی با استفاده از موشک‌انداز به هر دو سوی سکو حمله کردند و همه پرسنل آن را کشته و به اسارت خود در آوردند.

فرمانده تکاوران نیروی دریایی ارتش با بیان این که برای انهدام هر یک از تأسیسات نفتی البکر و الامیه 1250 کیلو مواد منفجره به کار رفته است، گفت: 12 تکاور پس از پاک‌سازی هر دو سکو به مدت 48 ساعت کار خرج‌گذاری بر روی سکوها را انجام دادند و با هماهنگی شناورها 11 نفر از نیروها از محل انفجار خارج شده و تنها یک نفر که مسئول انفجار سکوها بود برای اتصال فتیله انفجار بر روی سکو حضور داشت که آن فرد هم می‌توانست به وسیله هلی‌کوپتر موفق به فرار از منطقه انفجاری شود.

* عملیات مروارید بعد از 66 روز از جنگ تحمیلی

وی در ادامه اظهار داشت: در «عملیات مروارید» مدت زمان به گونه‌ای طراحی شده بود تا تکاور و هلی‌کوپتر بتوانند از منطقه دور شده و در یک لحظه هر دو سکو منفجر شوند؛ اما موج انفجار به گونه‌ای بود که عکاس و فیلم‌بردار داخل هلی‌کوپتر به داخل هلی‌کوپتر پرت شده و موفق به تصویربرداری از صحنه این انفجارها نشدند.

ناخدا یکم صمدی یادآور شد: «عملیات مروارید» پس از 66 روز از جنگ تحمیلی و در ششم آذرماه 59 انجام شد و تا ساعت 9 صبح هفتم آذر ماه 59 تا انهدام کامل سکوهای «البکر» و «الامیه» ادامه یافت.

وی در خصوص نامگذاری «مروارید» برای این عملیات دریایی، گفت: انجام عملیات در میان خلیج‌فارس و انهدام 60 درصد از نیروی دریایی عراق به همراه جنگنده‌های آنها چنان حماسه‌ای ماندگار به وجود آورد که هیچگاه از یادها نمی‌رود؛ در این عملیات عراقی‌ها تا «ام‌القصر» عقب رفتند و تا آخرین روز جنگ جرأت جلونشینی به خود ندادند و این پیروزی صیانت دریایی مهمی برای ایران محسوب می‌شد که از آن به عنوان «مروارید» نام می‌بریم.

این فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که پس از اجرای عملیات مروارید هیچ کشتی با هیچ پرچمی نمی‌توانست از عراق خارج شود، گفت: حرکت کشتی‌ها به سمت عراق و بالعکس به گونه‌ای بسته شد که عراقی‌ها با استفاده از بندر «عقبه» و خاک «کویت» پشتیبانی‌های لازم را دریافت می‌کردند.

صمدی با اشاره به چگونگی انهدام «ناوچه پیکان» در این عملیات گفت: «ناوچه پیکان» به همراه شماری از پرسنل خود از سکوی البکر عراق در حالی که دو ناوچه دیگر محافظش بودند، جدا شد اما در اثر غافلگیر شدن توسط ناوچه عراقی و شلیک 5 فروند موشک، ناوچه پیکان به همراه نیروهای فداکار و قهرمانش در خلیج‌فارس غرق شد؛ تعدادی از شهدای «ناوچه پیکان» توسط بالگردها جمع‌آوری شدند و در این میان یک سرگرد عراقی به دست نیروهای ما به اسارت گرفته شد.

فرمانده تکاوران نیروی دریایی در عملیات مروارید با بیان این که این عملیات با کوچک‌ترین اتلاف وقت انجام شد، خاطرنشان کرد: در همان لحظه ورود به سکوهای البکر و الامیه پرچم ایران به اهتزاز درآمد و کارهای مقدماتی برای نابودی کامل سکوها به خوبی شکل گرفت.

حضور شایسته و به موقع خلبانان نیروی هوایی که شناورهای دشمنان را مورد هدف قرار می‌دادند در این جامورد تقدیر است.

وی در پایان با ذکر خاطره‌ای از این روز به یاد ماندنی گفت: در پایگاه دریایی بوشهر همه نیروها به همراه مقامات کشوری و لشکری در انتظار ناوچه پیکان بودیم تا با استقبال صمیمانه، از رزم‌آورانش تبریک و تشکر کنیم و حتی دامی را مهیا کرده‌ بودیم تا برای سلامتی و موفقیت رزمندگان قربانی کنیم، اما با شنیدن خبر شهادت دوستان و همرزمان دلمان گرفت و شادی‌مان با غم از دست دادن همرزمان شجاعمان عجین شد.

***

هواداران پان ایرانیسم در برونمرز
همبستگی‌ ملی‌ . یکپارچگی ایران . حاکمیت ملت
هم میهن گرامی‌: برای ایرانی یکپارچه، آزاد، آباد، سربلند و دمکرات با حاکمیت ملت به ما بپیوندید
کنون ای هم وطن ای جان جانان / بیا با ما بگو پاینده ایران

درخواست هموندی
hamvandi@paniranist.org

شبکه های اجتماعی نامه پان ایرانیسم

تارنما: www.paniranism.info
فیسبوک: facebook.com/nameh_paniranism
تویتر: twitter.com/paniranism
تلگرام: t.me/Naameh_Pan

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Copyright©2010-2018.